Ryder Cup 2006

Los Clubs Ryder Cup 2006

Vinder: Los Clubs 10½ - 5½


Deltagere fra Torakumas:

Jan Danielsen (kaptajn)

Johnny Justiniano (vicekaptajn)

Henning Jørgensen

Michael Dupont

Henning Jessen

Peter ??

Erik Pedersen

Torben Skou


Deltagere fra Los Clubs:

Jens Ludvigsen (kaptajn)

Frank Jensen (vicekaptajn)

Jørgen Stein

Jan Hammer

Peter Jensen

Mogens Christensen

Knud-Erik Haraszuk

Jesper Thorsen



Ryder cup 2006 blev afviklet i den sidste maj weekend, hvilket vejret også bar præg af – en forholdsvis pæn lørdag, med sol og let vind blev afløst af en søndag i regn, blæst og åbne sluser.


Matchen blev afviklet på Dragsholm og Holbæks flotte baner, med meget flot spil.


Efter indledende uenighed om spilletidspunkt og sted var der etableret en holdledelse med holdkaptajn Jan Hammer og vicekaptajn Måwens Christensen – der havde valgt en slagkraftig opstilling til formiddagens fourball bestball (holdledelsens ambition for opstillingen var en føring på 1 – 2 point og indeholdt 2 sikre point (3 og 4 match)):


I den første match var Frank og Jens sat sammen og blev matchet mod Peter og Torben fra Torakumas – Det blev en spændende og omskiftelig match, der til slut blev delt.


Anden match havde Jan og Peter fra LC mod Johnny og Henning Jessen fra Torakumas – efter at have ført hele vejen var det lige ved at det hele blev smidt til sidst, men et misset 1m put fra HJ betød at også denne match blev delt.


Tredje match stod mellem Mogens og Jesper mod Jan D og Erik – det var på forhånd vurderet til et sikkert LC point med den konstellation, men det holdt hårdt og sejren blev først sikret på sidste hul.


Endelig var Knud og Jørgen det sikre par i den fjerde match mod Michael og Henning Jørgensen – matchen blev afgjort på 17 og var således den mindst spændende af de 4 indledende matcher.


Stillingen efter fourball bestball var således 3 -1 i LC favør.


Eftermiddagens foursomes var rokeret lidt i forhold til formiddagens hold og Peter og Frank blev sendt ud i første bold (på trods af franks protester) – det lignede en taktisk genistreg, idet matchen mod Peter og Torben blev vundet sikkert 3/2 – Torben kom sig aldrig over at være så mange slag bagud.


Til gengæld svigtede det hidtil i LCRC så sejrsvante par Jan og Jesper og tabte deres match på 18 green med et mistet 2m put, men bagefter måtte parret konstatere at der var mange steder undervejs hvor den match kunne have været vundet – dog viste Henning Jessen til tider drømmegolf og holdt bestemt Torakumas inde i matchen undervejs og mod slutningen begyndte også Johnny at bidrage.


Knud og Mogens gav til gengæld ikke gaver til Jan D og Erik og matchen blev vundet solidt 4/2, ligesom Jørgen og Jens udraderede Michael og Henning Jørgensen 4/3.


Således kunne en tilfreds holdledelse konstatere at førstedagen var endt 6 – 2 i LC favør, vist nok den største føring efter førstedagen i LCRC´s historie.


Således opmuntret skulle søndagens singler afgøre placeringen af pokalen og LC skulle ”kun” bruge 2½ point. Dette var allerede skaffet efter 4 matcher, idet Jesper slog Michael D 3/1, hvorefter Knud (lettere druksyg) måtte kapitulere 3/2 til Torben, Peter slog Jan D 3/2, hvorefter Mogens afgjorde ved at slå Henning Jørgensen 2/1. Den eneste match der fik lov at gå til 18 green var Jan mod Erik der endte All Square efter en lang dag i regn og blæst – Jørgen stod for en af LCRC historiens største sejre, da han udraderede Henning Jessen 7/6 – var det mon for at komme tidligt i tørvejr?


Samlet blev sejren på 10½ - 5½ hvilket er den mest overbevisende sejr i turneringens historie – LC vandt således for andet år i træk og udlignede til 3 – 3 i den samlede stilling. LC er vært for turneringen i 2007 – og det konstateres at LC endnu ikke har tabt en ryder cup med Jørgen som formand – han bør derfor være automatisk genvalgt

Fourball (Dragsholm) 3 - 1

Frank/Jens A/S Torben/Peter

Peter/Jan H A/S Jessen/Johnny

Jesper/Mogens 1-og-0 Erik/Jan D

Knud-Erik/Jørgen 2-og-1 Jørgensen/Dupont


Foursomes (Dragsholm): 3 - 1

Peter/Frank 3-og-2 Torben/Peter

Jessen/Johnny 1-og-0 Jesper/Jan H

Mogens/Knud-Erik 3-og-2 Erik/Jan D

Jørgen/Jens 4-og-3 Dupont/Jørgensen


Singler (Holbæk): 4½ - 3½

Jesper 3-og-1 Dupont

Torben 4-og-3 Knud-Erik

Peter 3-og 2 Jan D

Mogens 2-og-1 Henning Jørgensen

Jan H A/S Erik

Jørgen 7-og-6 Jessen

Peter ? 4-og-3 Jens

Johnny 4-og-3 Frank